vineri, 8 august 2008

Regulament Concurs

Art. 1 Cupa DORNA XTREM de Ciclism Montan este o competitie de DownHill individual ce va avea loc in perioada 15-17 August in Vatra Dornei, startul fiind dat de pe varful Dealu' Negru, iar linia de sosire fiind in apropierea orasului Vatra Dornei (Izvorul Bizom).

Art. 2 Limita inferioara de varsta de participare la competitie este de 16 ani. La competitie pot participa atat fete cat si baieti, concurand pentru aceleasi locuri, indiferent de etnie sau religie.

Art. 3 Taxa de inscriere in competitie este de 40 lei pentru competitorii de DH si 30 pentru competitorii XC. Inscrierea se va face incepand cu vineri, 15 august, ora 10.00.
Urcările sportivilor la instalaţia de transport pe cablu este gratuita pe perioada desfasurarii concursului.

Art. 4 Conditii de participare:
1. Sportivul trebuie sa aiba peste 16 ani. Daca are sub 18 ani sa aduca un acord scris de la unul din parinti sau tutori legali;
2. Sportivul este obligat sa poarte pe timpul competitiei casca de protectie. Restul echipamentului este recomandat fiind la latitudinea sportivului.
3. Sportivul sa aiba o conduita morala buna, sa nu aduca prejudicii concurentilor sau bicicletelor acestora, san nu perturbe linistea publica si buna desfasurare a competitiilor.

Art. 5 Conditii de excludere:
1. Concurentul a dat dovada de o conduita necorespunzatoare fata de ceilalti sportivi atat in timpul desfasurarii concursului, in timpul premergator lui, cat si dupa finalizarea acestuia;
2. Concurentul in timpul concursului a contribuit la accidentarea sau a adus prejudicii altor participanti, lor sau/si bicicletelor lor;
3. Daca nu este prezent la start sau daca se afla sub influenta bauturilor alcoolice sau a substantelor halucinogene sau anabolizante;
4. Concurentul a facut abateri grave de la prezentul regulament.

Art. 6. Modul de desfasurare a competitiei Cupa DORNA XTREM de Ciclism Montan va fi conform anexei.

Art. 7. Conditii de premiere: sportivul trecut de linia de sosire pe (cu) bicicleta si a respectat traseul si nu a facut abateri de la acesta.

Art. 8 Detalii de traseu: DownHill Individual, dificultate medie, traseu cu lungimea de aproximativ 3 Kilometri, atat cu portiuni abrupte cat si cu zone de teren cu inclinatie mica. Traseul este construit pentru reliefarea performantelor ciclistului si nu a bicicletei.

Art 9. Centrul organizatoric se află la Cabana Telescaun (varf Dealu Negru).

4 comentarii:

Anonim spunea...

Categorii de varsta? Daca nu, propun ca juniorii (sub 18ani) sa fie marcati cu un asterix in clasamentul general. (World Cup like)

Anonim spunea...

daca cumva nu pot ajunge dimineata la 10 vineri...si ajung dupa ora 14:00 ma mai pot inscrie...si unde?vrem sa mergem vreo 2-3 persoane.ms mult.PS : cat costa o urcare cu telescaunul?

Anonim spunea...

inscrierile se fac pana sambata inainte de calificari.
Centrul de organizare va fi la cabana Telescau. (capat instalatie)

Anonim spunea...

vor fi doua categorii:
juniori si seniori